Kepiye pengaruh polusi kanggo kita

polusi lingkungan

Polusi lingkungan Minangka urutane umume, lan sanajan sampeyan ora sadhar lan nggatekake, iki bakal mengaruhi kabeh awak kanthi negatif. Kepiye pengaruh polusi kanggo kita?

Urip ing kutha gedhe tegese polusi lingkungan sing dhuwur banget lan bisa nyebabake efek entheng kayata iritasi mata mung kanggo penyakit sing luwih serius. Banjur aku nerangake panyebabe saka polusi lingkungan iki lan kepiye pengaruh polusi kanggo kita.

Panyebab polusi lingkungan

Polusi lingkungan iki kalebu emisi zat beracun sing ana ing udara kayata karbon monoksida, belerang dioksida utawa nitrogen oksida. Kabeh zat kasebut mengaruhi awak arupa iritasi ing tenggorokan, batuk, kangelan ambegan utawa malah ngalami penyakit jantung kronis. Kanggo ngindhari iki, disaranake ora metu ing njaba ruangan kanggo kegiyatan nalika polusi dhuwur banget. Rekomendasi liyane ora manggon ing cedhak inti wae kanthi akeh lalu lintas utawa pabrik.

Hawa ing kutha-kutha utama ing jagad iki ora resik banget lan bisa ditondoi polusi akeh banget. Polusi iki disebabake amarga akeh faktor kayata, kayata gas sing metu saka mobil utawa industri gedhe lan mbentuk lapisan polusi sing akeh ing atmosfer. Lapisan rereget iki ngalangi ing sawetara kasus, srengenge bisa sumunar kanthi lengkap lan uga mengaruhi kanggo kesehatan saka wong.

Kepiye pengaruh polusi kanggo kita?

kontaminasi

Polusi lingkungan diwenehake luwih saka mobil keluwih ing kutha-kutha gedhe lan polusi liwat karbon monoksida, nitrogen oksida lan karbon dioksida. Kaping pisanan Iku beracun lan ing dosis cilik, ngasilake sirah, pusing lan lemes. Miturut kontra, oksida nitrogen dheweke mbebayani banget kanggo wong sing nandhang panandhang asma. Pungkasane, karbon dioksida ora polusi, nanging pengaruh anget global planet iki.

Akeh polusi sing dihirup saben dina lan uga nyebabake sensitivitas pernafasan tambah, saliyane nambah alergi sing bisa diduweni. Tanpa mangu-mangu, polusi kudu minimalake bisa ditindakake lan kanggo iki kita kudu tanggung jawab karo konsumsi lan ningkatake langkah-langkah sing nyuda emisi gas menyang atmosfer.

Saiki sampeyan ngerti kepiye pengaruh polusi kanggo kitaMungkin sampeyan kudu lungguh lan mbayangake kepiye hawa sing dihirup sampeyan saiki.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   haIOS ngandika

    IKI PALING APIK APIK

  2.   valentina ngandika

    Halo, piye kabarmu? Aku pengin ngerti, iki kabeh kontaminasi

  3.   rodolfo castañio ngandika

    Aku nyoba banget

  4.   ALEJANDRA GENSOLLEN RODRIGUEZ ngandika

    Matur nuwun sanget .... Aku mung nggunakake laporan