Awan

Kepiye cara awan

Kita pitutur marang kowe carane awan dibentuk lan macem-macem jinis sing ana. Ketik lan sinaoni luwih lengkap babagan para protagonis sing nggawe kaendahan.

Awan Kelvin

Awan Kelvin-Helmholtz sing penasaran

Apa sampeyan ndeleng ombak ing langit? Awan khas kasebut yaiku mega Kelvin-Helmholtz. Dheweke penasaran banget, mula dheweke menehi inspirasi marang pelukis Van Gogh.

Rusrus vertebratus

Awan Cirrus, kepengin weruh sawetara

Awan Cirrus paling penasaran. Saka bocah, kita bisa ndeleng karaktere, lan kaya wong diwasa, kita seneng terus nindakake. Ketik kanggo nemokake jinis apa.

tatanan awan orografi

Kepiye wujud awan orografi

Coba waspada yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan mega sing digawe ing ndhuwur gunung lan sing dikenal minangka awan orografi

Awan badai sing luwih gedhe lan tahan suwe amarga polusi

Umume peneliti mikir yen polusi udara nyebabake awan badai sing luwih dawa lan tahan suwe, nggawe prilaku badai luwih rentan karo arus udara, lan nyebabake konveksi internal. Ing panliten iki, dheweke ngamati polusi, minangka sawijining fenomena, ndadekake awan luwih awet, nanging kanthi cara sing beda karo sing diramal sadurunge, kanthi nyuda ukuran partikel es lan nyuda ukuran total awan. Bedane iki langsung mengaruhi cara para ilmuwan makili awan ing model iklim.

Cumulus humilis

Kepiye cara awan ngilang?

Ana faktor sing bisa melu-melu nyebabake ngilangake tetesan banyu utawa kristal es saka awan kayata panase hawa, udan lan campuran karo hawa ing saubenge sing luwih garing.

Cumulonimbus

Mekanisme pembentukan awan

Macem-macem jinis gerakan vertikal sing bisa nyebabake pembentukan awan yaiku: kerusuhan mekanik, konveksi, pendhuwur orografis, lan pendhuwur sing dawa lan dawa.

Cumulonimbus, mega badai

Ing Cumulonimbus

Miturut WMO, Cumulonimbus diterangake minangka mega sing kandel lan kandhel, kanthi pangembangan vertikal sing cukup, ing bentuk gunung utawa menara gedhe. Digandhengake karo badai.

Cumulus

Ing Cumulus

Awan cumulus minangka mega sing tuwuh kanthi vertikal biasane digawe dening arus vertikal sing disenengi dening panasan hawa ing permukaan Bumi.

Stratus

Stratus arupa tetesan banyu cilik, sanajan ing suhu sithik banget bisa kalebu partikel es cilik.

Ringkesan nimbostratus

The Nimbostratus

Nimbostratus diterangake minangka lapisan awan sing abu-abu, asring peteng, kanthi tampilan kudung kanthi udan udan salju utawa udakara terus mudhun.

altocumulus

Ing Altocumulus

Altocumulus diklasifikasikaké minangka méga medium. Jenis awan iki diterangake minangka bank, lapisan tipis utawa awan sing kasusun saka macem-macem bentuk.

Sirkuit

Ing Cirrocumulus

Wit Cirrocumulus kalebu bank, lapisan lancip utawa lembar awan putih, tanpa bayangan, kasusun saka unsur cilik banget. Dheweke ngumumake anane kahanan ora stabil ing level saiki.

cirrus

Sang Cirrus

Cirrus minangka jinis méga sing dhuwur, biasane awujud filamen putih sing digawe saka kristal es.