paribasan babagan wektu

Paribasan babagan wektu

Sinau babagan ujar populer babagan cuaca ing saben wulan taun. Sawetara pil budaya sing populer.

Gunung geni jinis Vulkanis

Gunung geni

Kita ngandhani kabeh babagan gunung geni: cara nggawe, jinis gunung geni sing ana, lan bagean liyane sing nyipta. Amarga dheweke ana? Golekana!

Pancuran Meteor Perseid

Tips kanggo seneng Perseids 2017

Perseid 2017 bakal teka! Yen sampeyan pengin nikmati kanthi lengkap, tututi saran lan lungguh ing wayah wengi sing ora bisa dilalekake.

Tlaga lava gunung geni Kilauea

Apa gunung geni aktif ing Bumi?

Saiki ing Bumi, ana sawetara gunung geni aktif sing ngetokake lava lan awu. Apa sampeyan pengin ngerti apa sing paling penting? Mlebu

Salju ing wit

Apa bakal dadi mangsa?

Nalika musim salju mlebu? Kita ngandhani apa sing bakal dadi mangsa 2017/2018. Miturut AEMET, suhu sing luwih anget tinimbang suhu normal bisa dicathet. Nanging isih ana liyane ...

Bocah wadon turu ing kasur

Jam turu kena pengaruh perubahan iklim

Apa sampeyan duwe masalah turu? Miturut sawijining panliten, nalika planet iki dadi panas, kahanan iki bakal saya parah ing saindenging planet iki. Temokake sebabe.

Gambar Segara Mati

Apa Laut Mati bisa ilang?

Segara Mati minangka papan sing bisa mbebayani ilang amarga ana perubahan iklim. Nanging kenapa? Ayo mlebu lan bakal dakkandhani.

Sawah karo kembang

Paribasan April

Apa sing dicritakake ing wulan April. Temokake cuaca kaya ing wulan taun iki miturut pangandikan. Aja nganti lali.

Bumi Jam

Apa Jam Bumi?

Dina Setu, 25 Maret, Earth Hour dirayakake. Sawidak menit nalika lampu dipateni kanggo mbela lingkungan. Melu pahargyan.

Teleskop kanggo nonton manuk

Kepiye milih ruang lingkup tampilan?

Teleskop terrestrial minangka alat sing migunani banget kanggo bisa ndeleng manuk, ndeleng lanskap lan uga bisa ngrasakake rembulan. Nanging kepiye sampeyan milih salah siji?

Meteor siraman ing alas

Apa Pancuran Meteor?

Pancuran Meteor minangka fenomena astronomi sing bisa daksenengi langit. Nanging apa sejatine? Lan dina apa sampeyan bisa ndeleng?

Mawar lan kupu

Penasaran babagan musim semi 2017

Kita crita babagan penasaran babagan musim semi 2017 supaya sampeyan bisa ngerti kedadeyan sing paling penting nalika musim warna iki.

Kembang ing musim semi

Kepiye musim semi 2017?

Apa sampeyan pengin ngerti kaya musim semi taun 2017? Yen mangkono, mlebu lan kita bakal critakake apa sing bakal diramalake ing telung wulan ngarep.

Kembang mekar

Paribasan Maret

Kita ngandhani apa sing diarani Maret. Temokake cuaca kaya ing wulan taun iki miturut pangandikan. Aja nganti lali.

Langite lintang

Mlebu lan nikmati foto paling apik ing langit sing lintang nalika sinau babagan astronomi lan mitos babagan lintang-lintang.

Apa sing diarani aeroterma?

Aerothermal minangka teknologi sing ngasilake energi saka udhara ing sekitar kita supaya bisa dadi panas, mula dadi panas ing omah.

Pendulo

Dowser lan dowsing

Dowsing minangka praktik sing adhedhasar kemampuan sawetara wong, dowsers, kanggo golek banyu, mineral, lan liya-liyane.

Tornado F5 ing lemah

Kepiye carane bisa urip slamet

Iki minangka fenomena sing luar biasa, nanging uga bisa nyebabake kerusakan sing signifikan, mula kita bakal menehi katrangan babagan carane slamet ing angin puting beliung.

Gurun Lut

Apa papan paling anget ing planet iki?

Apa sampeyan pengin ngerti papan sing paling anget ing planet iki? Yen mangkono, ing kene sampeyan bakal nemokake wangsulan. Ketik kanggo nemokake sing dadi telusuran ing jagad iki.

Tiba

Apa sing bakal tiba?

Sawise ngenteni musim panas, apa sing bakal tiba? Miturut AEMET, bakal beda karo sing wis biasa. Kita bakal ngandhani.

Gelombang seismik

4 mitos babagan gempa bumi

Kita nyritakake 4 mitos babagan gempa bumi, fénoména sing paling narik kawigaten manungsa wiwit wiwitan jaman.

Alas Galicia

Jinis alas ing Spanyol

Apa jinis alas ing Spanyol? Ana macem-macem macem, lan iki minangka negara sing sugih ing keanekaragaman hayati. Ayo mlebu lan goleki.

Gurun Antartika

24 penasaran babagan Antartika

Apa sampeyan ngerti babagan ara-ara samun paling gedhe ing donya? Mesthi ana paling ora 24 perkara sing sampeyan durung ngerti. Ketik lan temokake 24 rasa penasaran babagan Antartika.

Peta resiko geni

Peta risiko kebakaran ing Spanyol

Spanyol kudu ngadhepi luwih saka 16 ewu geni saben taun. Saiki, dheweke nggawe peta risiko kebakaran sing bisa ndeleng komunitas endi sing paling kena pengaruh.

Energi panas bumi. Griya ijo lan aplikasi ing pertanian

Energi panas bumi yaiku energi sing bisa dipikolehi kanthi njupuk kauntungan saka panas internal Bumi. Panas iki amarga sawetara faktor, yaiku panas sing isih ana, gradien panas bumi (paningkatan suhu kanthi jero) lan panas radiogenik (pembusukan isotop radiogenik), antara liya.

Peta Angin Bumi, peta cuaca sing hipnosis lan interaktif

Aplikasi komputer anyar, Peta Angin Bumi, sing katon ing internet lan kasedhiya kanggo kabeh pangguna, ngidini kita ngamati kanthi visual, kanthi cara sing estetis lan, sing luwih penting, data sing dianyari babagan arus angin sing lagi ditindakake tengen planet.

Topan 1

Sawise prahara: foto

Kumpulan foto, sing dijupuk ing Amerika Serikat, sing mbantu kita ngerti kepiye sing kena pengaruh nalika ngatasi badai.

Cumulonimbus, mega badai

Ing Cumulonimbus

Miturut WMO, Cumulonimbus diterangake minangka mega sing kandel lan kandhel, kanthi pangembangan vertikal sing cukup, ing bentuk gunung utawa menara gedhe. Digandhengake karo badai.

Cumulus

Ing Cumulus

Awan cumulus minangka mega sing tuwuh kanthi vertikal biasane digawe dening arus vertikal sing disenengi dening panasan hawa ing permukaan Bumi.

Stratus

Stratus arupa tetesan banyu cilik, sanajan ing suhu sithik banget bisa kalebu partikel es cilik.

Pilar Lampu ing Jackson

Tihang cahya, efek cahya sing apik

Tihang cahya, efek cahya sing apik sing kedadeyan kanthi alami nalika es ing swasana nggambarake cahya saka Bulan, Srengenge, utawa cahya sing asale saka sumber gawean

Ringkesan nimbostratus

The Nimbostratus

Nimbostratus diterangake minangka lapisan awan sing abu-abu, asring peteng, kanthi tampilan kudung kanthi udan udan salju utawa udakara terus mudhun.

altocumulus

Ing Altocumulus

Altocumulus diklasifikasikaké minangka méga medium. Jenis awan iki diterangake minangka bank, lapisan tipis utawa awan sing kasusun saka macem-macem bentuk.

Sirkuit

Ing Cirrocumulus

Wit Cirrocumulus kalebu bank, lapisan lancip utawa lembar awan putih, tanpa bayangan, kasusun saka unsur cilik banget. Dheweke ngumumake anane kahanan ora stabil ing level saiki.

cirrus

Sang Cirrus

Cirrus minangka jinis méga sing dhuwur, biasane awujud filamen putih sing digawe saka kristal es.