kategori topan 5

Topan Hagibis

Ing artikel iki, kita nyritakake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan Topan Hagibis lan ciri khas kasebut. Sinau babagan topan sing paling kuat

Canicula

Canicula

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan gelombang panas lan ciri khas kasebut. Sinau luwih lengkap babagan fenomena iki ing kene.

squall Miguel

Squall Miguel

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan squall Miguel lan formasi kasebut. Sinau luwih lengkap babagan kene.

pangowahan cuaca lan alergi

Iklim lan alergi

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan hubungane cuaca lan alergi. Sinau luwih lengkap babagan kene.

landings mbebayani amarga angin

Gunting

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan gunting lan akibat saka penerbangan. Sinau babagan kene.

Topan Lorenzo

Topan Lorenzo

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan Topan Lorenzo, asal usul lan kemungkinan hubungane karo perubahan iklim.

kamulyan badai saka satelit

Squall Gloria

Kita ngandhani kabeh rincian badai Gloria sing ditindakake Spanyol ing wiwitan taun 2020. Sinau babagan asal mula lan akibate.

tornados

Skala Fujita

Kita ngandhani kanthi rinci kabeh ciri lan pentinge skala tornado Fujita. Ngerti kabeh ing kene.

udan orografi

Udan orografi

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerti babagan udan orografis lan ciri khas kasebut. Sinau luwih lengkap babagan jinis udan ing kene.

udan konvektif formac

Udan konvektif

Sinau kabeh babagan udan konvektif, formasi lan karakteristike. Kita nerangake kanthi rinci ing kene.

mega

Ngarep anget

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan ngarep sing anget, ciri lan formasi kasebut. Sinau luwih lengkap babagan kene.

tatanan hopper

Hopper

Ing artikel iki, kita nerangake kepiye asale sampah, apa efek lan akibate.

Ngetung level salju

Kita pitutur marang kowe kabeh sing kudu dingerteni kanggo sinau cara ngetung level salju. Sinau luwih lengkap babagan apa sing kudu dipikirake.

latihan kilat

Fulgurite

Ing artikel iki, kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni fulgurite lan sifat-sifat kasebut. Sinau luwih lengkap babagan tatanan aneh iki.

efek atmosfer

Parhelion

Ing artikel iki, kita nyritakake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan parhelion lan ciri khas kasebut. Sinau luwih lengkap babagan fenomena atmosfer iki.

icing pesawat

Icing

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan aising, karakteristik lan efek apa. Sinau luwih lengkap babagan kene.

serangan kilat

Badai garing

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan apa badai garing lan kepiye carane wujud. Sinau luwih lengkap babagan kene.

jinis sinar karakteristik

Jinis sinar

Kita nerangake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni macem-macem jinis sinar sing ana lan ciri utamane.

badai panas

Badai musim panas

Ing artikel iki, kita nyritakake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan badai musim panas lan kepiye carane kedadeyan. Sinau luwih lengkap babagan kene.

Udan deres

Udan deres

Kita ngandhani kepiye wujud udan deres lan apa akibate. Sinau luwih lengkap babagan kene.

pangobatan obat

Obat

Kita ngandhani kabeh ciri obat lan akibate. Sinau babagan fenomena cuaca ekstrem iki.

rodha kobong ixion

Ixion

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh asal usul lan mitologi Yunani Ixion lan halo surya 22. Ngerti kabeh kene.

Permukaan segara asor

Rissagas

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake kabeh ciri lan asal usul rissagas. Sinau luwih lengkap babagan fenomena pasang surut iki.

Lengan laut

Lengan laut

Ing artikel iki, kita pitutur marang kowe apa sing diarani lengen klambi, cara nggawe lan apa efeke. Sinau luwih lengkap babagan fenomena cuaca ekstrem iki.

Rame

Rime minangka fenomena meteorologi sing nyebabake mujur nengen sing luar biasa. Sinau ing kene carane digawe lan asal usul.

Inversi termal

Ing kiriman iki, kita nerangake kanthi rinci babagan apa inversi termal lan kepiye kedadeyan. Sinau babagan hubungane karo polusi.

Wedhi ara-ara samun

Kali wedhi

Kita nerangake asal usule kali wedhi sing nyebabake kontroversi. Iki minangka fenomena aneh. Temokake rahasia ing kene.

Mudhun tiba

Monsoons

Ing artikel iki, kita critakake apa ciri-cirine, kepiye cara dibentuk lan apa akibat saka monsoons. Sinau luwih lengkap babagan kene.

Tambahake suhu banyu

Gumpalan

Ing artikel iki, kita nerangake apa gumpalane lan apa pengaruhe ing segara. Apa bakal ana akibat ing mbesuk? Temokake ing kene.

Angin beku kutha-kutha

Apa sing diarani pusaran kutub

Ing kiriman iki sampeyan bakal bisa ngerti apa pusaran kutub lan apa efek ing meteorologi wilayah sing kena pengaruh. Sinau babagan kene.

Massa udhara

Massa udhara

Kita ngandhani carane dinamika massa udhara bisa digunakake. Ngerti jinis massa udara lan sepira pentinge.

Sapa sing ora nate wedi karo badai, bledheg utawa swara gludhug banter.  Umume disabetake nalika petir nyerang cedhak utawa nalika gludhug rame banget ing omah.  Nanging, ana rasa wedi sing umum banget nalika isih bocah babagan petir lan gludhug sing diarani brontophobia.  Ora liya yaiku wedi karo bledhek lan gludhug sing wis dialami bocah wiwit cilik lan yen dirawat kanthi wektu, bisa uga ora diwasa.  Ing artikel iki, kita bakal nerangake kanthi rinci babagan brontophobia, gejala apa lan apa sing bisa ditindakake kanggo nambani kanthi bener.  Apa sing diarani Brontophobia? Kelainan iki kuatir lan ana gegayutan karo rasa wedi fobia ing badai.  Kilat lan gludhug uga menehi rasa wedi marang wong kasebut.  Contone, kanthi swara gludhug sing gampang, wong sing duwe brontophobia bisa uga wiwit geter amarga wedi, rumangsa ala, rumangsa kewalahan, lan umume rumangsa ora apik.  Iki minangka rasa wedi sing rada gedhe, ora rasional lan ora bisa dikendhaleni, sing dadi respon kuatir saben wong kasebut kena agen alam kasebut.  Minangka akibat saka respon kuatir, repertoire tumindak, tumindak lan prilaku sing beda-beda cenderung diwiwiti kanthi tujuan nyingkiri kahanan iki sing ngasilake rasa wedi marang wong kasebut.  Wong iki pengin mlayu saka kahanan sing ngganggu dheweke sanalika bisa.  Biasane, brontophobia biasane diwiwiti nalika umure luwih enom.  Supaya bocah wedi karo badai pancen lumrah.  Nanging, yen rasa wedi iki saya kuwat lan saya suwe saya suwe, bisa malih dadi fobia sejati.  Yen badai umum ing wilayah sing urip wong sing duwe brontophobia, fobia iki bisa ngganggu perkembangan urip wong kasebut.  Bayangake manawa wong sing wedi karo badai ana ing wilayah sing ana 1 utawa 2 badai saben wulan.  Dheweke bakal terus wedi karo rasa wedi sing ora perlu amarga kasunyatan sing ora dianggep apik wiwit cilik.  Ana perawatan psikologis sing efektif kanggo wong sing fobia iki.  Kelainan kuatir Kanggo ngerti yen sampeyan duwe brontophobia, kelainan kuatir minangka gejala sing kudu dipikirake.  Gejala utawa akibat brontophobia sing paling langsung yaiku kanggo ndeleng manawa wong sing nandhang kasusahan kasebut nyoba nyingkiri utawa mlayu saka kahanan sing tetep wedi.  Contone, cukup kanthi ndeleng awan sing peteng, coba pindhah menyang sisih liya sing ora ana.  Mung mikir yen bakal ana badai, dheweke nesu banget, nesu, lan wedi.  Iki minangka ciri utama wong sing duwe brontophobia: • Wong kasebut bakal duwe rasa wedi banget lan ora proporsional marang kahanan sing ana.  • Wedi sing sampeyan alami biasane ora duwe logika.  Ora rasional utawa adhedhasar ide sing salah banget.  Gagasan kayata bledhek bisa nyerang ing njero omah, swarane gludhug bisa ngrusak windows, lsp.  • Sing nandhang rasa wedi iki ora bisa ngendhaleni, sanajan ana wong ing sisihane kanggo ndhukung lan ngandhani yen ora ana kedadeyan ala sing bakal ditindakake.  • Biasane, wong sing duwe brontophobia nyoba banget ngungsi saka kahanan sing bakal ujar rasa wedi sing ora rasional.  • Yen wong iki ora ngalami perawatan wedi, bisa dadi permanen lan nyebabake konsekuensi sing luwih ala.  Gejala Brontophobia Sing pertama lan paling umum yaiku kelainan kuatir sing kasebut ing ndhuwur.  Iki ora ateges kabeh wong bakal nuduhake fobia kanthi cara sing padha.  Saben wong duwe cara kanggo nyebut dhewe lan bisa dingerteni, kanthi cara umum, apa gejala utama: Gejala fisik Wedi lan kuatir sing dialami biasane menehi serangkaian pangowahan lan perubahan ing awak.  Kita nemokake: • Tambah denyut jantung.  • Sakit sirah.  • Napas luwih gedhe saben unit wektu.  • Wong krasa sesek ambegan.  • Ketegangan ing otot.  • tambah kringet.  • Mual utawa mutah.  • Ilang eling ing kasus sing paling ala.  Gejala kognitif Brontophobia ora mung duwe gejala fisik sing bisa dingerteni saka njaba penderitaan wong nalika ndeleng ana badai.  Uga ana gejala kognitif.  Contone, wong sing kena pengaruh bisa uga duwe ide sing ora bisa dikendhaleni lan ora ngerti babagan bebaya sejatine badai.  Konsekuensi fenomena meteorologi dibayangke kanthi cara bencana.  Percaya utawa ora, dheweke uga wedi kelangan akal lan ora ngerti kepiye tumindak rasional.  Amarga alasan iki, sampeyan mesthi pengin ngindhari kahanan sing kena angin gedhe.  Gejala prilaku Loro gejala sadurunge nyebabake tumindak sing beda banget karo wong liya.  Sing paling indikatif yaiku uwal saka kahanan sing dikatutake utawa mlayu nalika stimulus wis muncul.  Kosok baline, yen wong kasebut ora bisa uwal saka badai, dheweke bakal nyoba nindakake macem-macem prekara supaya ora dipikirake utawa nyoba lali yen ana badai. nandhang iku terus-terusan kena badai iki kanthi iklim sing disenengi.  Terapi kognitif lan prilaku entuk asil sing apik kanggo ngobati fobia iki.  Nalika miwiti perawatan, sampeyan nyoba nindakake seri teknik kanthi tujuan ngilangi 3 gejala sing wis katon sadurunge.  Liwat restrukturisasi kognitif, kapercayan sing ora rasional babagan badai bisa diowahi supaya wong bisa nyuda gejala liyane.  Yen wong ngerti manawa badai ora mbebayani nalika iku, dheweke bakal luwih tenang.  Ilmu akeh mbantu iki.  Kosok baline, warta negatif babagan petir nyebabake wong sing luwih wedi.  Sajrone perawatan, sampeyan kudu ngerti carane nerangake, nanging ora ngilangi utawa ngapusi.

Brontophobia

Ing artikel iki, sampeyan bisa nemokake informasi lengkap babagan brontophobia: wedi karo petir lan gludhug. Ketik kanggo ngerti cara ngenali.

Busur-horisontal

Pelangi geni

Ing kiriman iki sampeyan bisa nemokake rahasia pelangi geni. Ngerti sebab kenapa fenomena spektakuler iki digawe.

Ngarep ing meteorologi

Klungkup bathuk

Ing meteorologi, istilah front occluded digunakake kanggo nyebut kahanan meteorologi tartamtu. Ing artikel iki, kita nerangake kanthi rinci.

Udan ngarep adhem

Ngarep adhem

Kita nerangake kanthi rinci babagan ngarep sing adhem lan cara nggawe. Ketik ing kene kanggo sinau kabeh babagan ciri lan akibat. Aja nganti lali!

Salam

Salam

Ketik kanggo maca artikel iki kanggo sinau apa udan es lan cara nggawe. Ngerteni kabeh babagan fenomena meteorologi iki lan akibate.

Area divergensi

Divergensi lan konvergensi

Sinau babagan konsep konvergensi lan divergensi ing meteorologi lan pentinge. Ing kene kita nerangake kabeh marang sampeyan.

Frost ing pekarangan

Frost

Kita nerangake kanthi rinci babagan fros lan cara nggawe. Ketik ing kene kanggo sinau proses latihan lan apa akibate.

Pancuran

Pancuran

Ing artikel iki, sampeyan bisa nemokake kabeh sing perlu dingerteni babagan udan. Ketik banjur sinaoni mbedakake karo fenomena liyane.

Tampilan

Calima

Sinau babagan asap asap lan apa bedane karo fenomena cuaca liyane kayata kabut lan kabut. Ngerti kabeh sak tenane.

Kabut gisik gisik

Bruma

Ing artikel iki, kita nerangake babagan apa kabut lan bedane saka kabut. Ketik ing kene kanggo ngerti luwih lengkap babagan iki.

Badai

Badai

Ing kiriman iki sampeyan bisa ngerti apa ana badai, ciri khas apa, carane digawe lan jinis apa. Aja ragu-ragu mlebu kanggo ngerteni luwih akeh.

Aeroliths

Aerolite

Ing artikel iki, kita bakal ngrembug babagan apa sing diarani aerolit lan asal usul lan pembentukan apa. Aja lali refleksi iki babagan fenomena aneh iki.

Sleet

Sleet

Sinau kabeh babagan sketsa ing artikel iki. Kita nerangake sebab kenapa fenomena meteorologi iki dibentuk lan kepiye cara nggawe roket.

Snowdrift lan akumulasi salju

Tumpukan salju

Ketik ing kene lan ngerti apa salju kasebut lan kepiye carane digawe. Sinau babagan mupangate salju ing jaman kuna.

Efek saka es ireng

Frost ireng

Frost ireng minangka fenomena sing ngrusak panen kanthi serius. Kita pitutur marang kowe carane nglindhungi tanduran. Ketik lan sinaoni kabeh babagan fenomena iki.

apa jatine adhem

Gulung adhem

Gulung adhem kasebut ndadekake udan deres banget sing nyebabake bencana lan karusakan ing kutha lan kutha. Sinau ing kene kepiye carane nggawe lan kenapa kudu tundha.

Polar aurora

Polar aurora

Aurora kutub minangka fénoména alami sing katon katon ijo dadi langit. Apa sampeyan pengin ngerti ciri khas lan cara nggawe? Ayo mlebu saiki.

Badai listrik

Badai listrik

Badai badai cukup nyenengake nanging fenomena cuaca sing mbebayani banget. Sinau kabeh babagan kene.

Gambar banjir ing La Mojana

Banjir opo?

Banjir minangka fénoména sing bisa nyebabake kerusakan lan masalah tumrap manungsa. Nanging apa sejatine dheweke lan apa sebabe? Ayo mlebu lan bakal dakcritakake kabeh.

Waduk Viñuela

Efek kekeringan ing Spanyol

Kekeringan sing diadhepi Spanyol iku paling ala sajrone 20 taun kepungkur. Tingkat luwih murah tinimbang saiki. Apa sing sampeyan lakoni?

Borrasca Ana ing Spanyol

Badai Ana tekan Spanyol

Badai 'Ana' minangka fenomena meteorologi sing mengaruhi semenanjung lan Kapuloan Balearic. Temokake karusakan apa sing wis disebabake lan dalane.

Badai sing nyengsemake ing pelabuhan

Apa badai lan kepiye carane wujud

Kita nerangake apa sing diarani badai, kepiye carane nggawe lan macem-macem jinis supaya ana sampeyan bisa ngerti babagan fenomena meteorologi iki.

Cadangan hidrolik ing Semenanjung Iberia

Spanyol entek banyune

Wadhuk ing Spanyol kurang banyu. Suhu sing dhuwur lan udan udan akeh sing nyebabake negara kasebut.

Topan Lan dina Jumuah 20 Oktober 2017

Topan Lan lagi nyedhaki Jepang

Musim Pasifik 2017 duwe lintang anyar: Topan Lan. Fenomena kuat iki nyedhak ing Jepang sing bisa nyebabake kerusakan gedhe.

cah wadon ngasilake udan deres

Fenomena La Niña

Ana uga kedadeyane ngelawan El Niño sing dikenal minangka La Niña. Iki ngasilake pangowahan penting ing iklim planet lan akibate penting.

Hurricane Donald Trump Harvey

Akibaté Topan Harvey

Hasil Harvey lan banjir gedhe sing ditinggalake nalika tangi. Kabeh pitulung lan sarana sing wis diwenehake kanggo nyipta wilayah sing jembar

Langit kanthi mega ijo

Apa badai ijo?

Apa sampeyan wis krungu badai ijo? Ketik lan kita bakal nerangake apa sejatine lan kepiye kedadeyan fenomena meteorologi sing penasaran.

Pantai Illetas ing Mallorca

Panas nglewati Mallorca

Dina-dina pungkasan wulan Juli lan kaping pisanan wulan Agustus kepenak banget ing Pulo Mallorca, kanthi suhu nganti 41ºC.

Gambar pantai

Apa fenomena El Niño?

We nerangake apa fenomena El Niño, lan apa efek sing dialami. Kajaba iku, kita bakal ngandhani manawa ana gandhengane karo perubahan iklim. Aja nganti lali.

efek foehn duwe akibat lokal, nanging dikenal ing saindenging jagad

Apa efek foehn?

Iki minangka kedadeyan sing kedadeyan nalika akeh hawa lembab kepeksa munggah ing gunung. Apa sampeyan pengin ngerti babagan efek foehn?

Mripat badai

Apa sing diarani angin topan?

Apa sampeyan pengin ngerti apa topan kasebut? Kita ngatasi keraguan babagan fenomena sing bisa nyebabake kerusakan serius lan nggawa akeh mupangat kanggo urip.

Werna pelangi

Temokake ing kene apa 7 warna pelangi kasebut. Kepiye carane digawe pelangi? Kita ngandhani kabeh babagan fenomena meteorologi iki 🌈

supercell

Apa sing diarani siklon

Apa sing diarani siklon lan jinis apa? Apa sampeyan ngerti bedane siklon kutub, siklon subtropis, lan topan? ing kene kita nerangake kabeh rahasia

Apa snap kadhemen?

Gelombang kadhemen minangka fenomena sing suhu sithik mudhun 24 jam. Nanging asale saka ngendi? Ayo mlebu lan goleki.

tsunami

Kepiye kedadeyan tsunami

Iki minangka salah sawijining fenomena paling ngrusak sing bisa kita deleng ing Bumi, nanging apa sampeyan ngerti kepiye tsunami? Ayo mlebu lan bakal dakkandhani.

Fobia cuaca

Fobia cuaca ana

Ana persentasi populasi sing nuduhake sawetara jinis panik utawa teror nalika ngadhepi fenomena meteorologi tartamtu. Dheweke diarani fobia meteorologi.

Topan Matius

Sapa sing milih jeneng badai?

Apa sampeyan kepingin weruh sapa sing milih jeneng angin topan lan kenapa dheweke diarani kaya ngono? Ketik kanggo ngerteni kenapa dheweke duwe jeneng dhewe.

Topan Joaquin

Keuntungan angin topan

Iki minangka fenomena sing bisa nyebabake kerusakan gedhe, nanging uga migunani banget. Temokake apa mupangate angin topan.

tornado

Apa jinis puting beliung?

Sanajan katon padha, ana macem-macem jinis puting beliung. Ketik kanggo nemokake bedane lan formasi apa sing ora dianggep minangka tornado.

Badai

Kepiye wujud badai

Kita bakal crita babagan carane wujud badai, fenomena meteorologi sing nutupi langit kanthi mega lan asring ndadekake udan.

Waterspout cedhak pesisir

Kepiye cara nggawe lengen banyu?

Waterspouts utawa waterpout minangka fenomena meteorologi sing langka banget sing asale ing segara. Ketik kanggo nemokake cara nggawe.

Bledug Sahara

Napa udan lendhut

Apa mobil sampeyan tangi kebak rereget? Biasane kedadean sing kedadeyan paling ora sepisan ing taun. Temokake kenapa udan lumpur.

Pyrocumulus

5 fenomena cuaca langka

Apa sampeyan pengin ndeleng sawetara fenomena cuaca sing langka? Yen mangkono, sampeyan wis teka ing panggonan sing bener. Ayo mlebu lan gumun.

panas (1)

Apa gelombang panas

Gelombang panas pertama wis tekan kabeh Spanyol lan gelombang panas wis katon, nyebabake suhu luwih saka 40 derajat.

Puting beliung F5

4 penasaran babagan tornado

Iki minangka sawetara fenomena sing paling apik, nanging apa kita ngerti kabeh babagan iki? Ketik lan kita bakal ngandhani 4 rasa penasaran babagan tornado sing bakal ngejutake sampeyan.

Badai listrik

3 penasaran babagan badai

Kita ngandhani 3 rasa penasaran sing menarik babagan badai, fenomena meteorologi kasebut sing madhangi langit lan dadi luwih apik.

Topan Irene dideleng dening satelit

Apa kedadeyan cuaca ekstrem?

Fenomena meteorologi ekstrem yaiku, amarga intensitas, nyebabake utawa bisa uga nyebabake kerusakan parah ing populasi. Temokake apa sejatine.

salju-mawar-3

Apa salju salju iku?

Aja lali rinci lan cathet apa fenomena aneh salju jambon sing biasane kedadeyan ing sawetara wilayah ing saindenging jagad.

Terral ing Malaga

Apa wilayah kasebut?

Apa sampeyan pengin ngerti apa Terral, angin khas sing khas ing musim panas? Ketik kanggo ngerti mekanisme Angin Catabatic.

cah wadon

Apa kedadeyane La Niña?

Fenomena La Niña bakal kedadeyan ing taun iki lan ramalane ora apik amarga bakal padha karo efek El Niño.

Antartika

Negara paling adhem ing planet iki

Aja lali rinci babagan negara-negara ing planet sing nandhang sangsara lan nandhang suhu paling endhek, lan nalika musim salju angel lan angel banget.

Puting beliung ing Oklahoma

Apa ana angin topan ing Spanyol?

Fenomena kasebut khas banget kanggo Amerika Serikat, nanging bisa uga ana angin puting beliung ing Spanyol. Ketik kanggo ngerti babagan liyane.

sesuk

4 film babagan bencana alam

Sanajan kasunyatane mesthi ngungkuli fiksi, aja lali babagan 4 film babagan bencana alam ing ngisor iki lan sampeyan bisa ndeleng kapan sing dikarepake.

asu panas1

Kepiye pengaruh panas marang kewan

Gelombang panas sing dawa banget sing ditindakake ing negara kasebut ora mung mengaruhi wong, kewan uga nandhang sangsara lan nandhang sangsara.

sinar

Sampeyan kudu ngerti babagan kilat

Spanyol ngalami kahanan cuaca sing ala sawetara dina kepungkur kanthi badai lan kilat, mula bakal dakkandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni.

Tsunami 2004

Kepiye asale tsunami

Iki minangka salah sawijining fenomena meteorologi sing paling gedhe, amarga ombaknya bisa ngukur luwih saka sepuluh meter. Temokake carane tsunami asale.

Tampilan banjir ing Costa Rica, Oktober 2011

Apa sing diarani banjir

Banjir minangka fenomena sing bisa nyebabake kerusakan serius tumrap materi lan panguripane manungsa. Nanging banjir apa?

kepiye asale kabut

Kepiye kabut

Aja kelangan rinci babagan kabut lan mula, salah sawijining fenomena meteorologi sing paling penasaran lan ngganggu amarga ora katon.

Telung srengenge ing Rusia

Telung sunar ing langit!

Telung srengenge minangka produk fenomena meteorologi saka efek optik sing diasilake dening cahya sawise tabrakan karo kristal es ing awan.

Avion

Geni San Telmo: ana apa?

Geni San Telmo minangka fenomena langka banget, nanging akeh perhatian, amarga iku plasma sing ora gampang kobong.

Udan abang

Apa udan abang?

Udan abang minangka fenomena meteorologi sing aneh lan luar biasa, nganti saiki uga ana peneliti sing kepengin ngerti apa sejatine.

Papan sing adhem banget kayane ora bisa dienggoni masarakat

Warga ing papan kaya Verkhoyansk, Yakutsk utawa Oymyakon (kalorone ing Rusia) urip kanthi beda banget karo kita, paling ora ing musim salju. Contone, pengemudi ing kutha-kutha kasebut ninggalake mobil dheweke suwek ing parkiran suwene pirang-pirang jam nalika blanja utawa mbukak tugas, asring kudu ngetokake minyak pelumas ing mobil kanthi bledosan kanggo ngilangi.

Topan 1

Sawise prahara: foto

Kumpulan foto, sing dijupuk ing Amerika Serikat, sing mbantu kita ngerti kepiye sing kena pengaruh nalika ngatasi badai.

Pelangi kuwalik

Apa pelangi kuwalik ana?

Pelangi kuwalik minangka fenomena meteorologi sing mbutuhake kahanan sing beda tinimbang pelangi normal. Papan ing jagad sing paling umum ditonton yaiku Kutub Lor, sanajan ana perubahan iklim sing nyebabake kedadeyan kasebut ing papan sing luwih sedheng.

Pilar Lampu ing Jackson

Tihang cahya, efek cahya sing apik

Tihang cahya, efek cahya sing apik sing kedadeyan kanthi alami nalika es ing swasana nggambarake cahya saka Bulan, Srengenge, utawa cahya sing asale saka sumber gawean