Kali Thames

polusi kali sing mbagi London

Amarga Inggris ora lega banget, mula kali iki ora akeh kali. Siji kali sing duwe jembar iki Kali Thames. Iki minangka salah sawijining sing paling misuwur ing saindenging jagad lan tanggung jawab mbagi London dadi rong bagean. Kajaba iku, sumber utama pasokan banyu ing negara kasebut.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, asal usul, geologi lan pentinge Kali Thames.

Karakteristik utama

nyebrang dening thamesis

Kali iki minangka kali paling gedhe lan paling kuat ing Inggris sing mili menyang Segara Lor lan ngubungake ibukota pulau kasebut, London, karo Laut Lor. Minangka sawijining pulau, dawane dina iku ora bisa dibandhingake karo kali liyane, nanging dawane padha karo kali liyane ing Eropa. Contone, duwe ekstensi sing padha karo kali Segura ing Spanyol. Sumber kasebut asale saka patemon 4 kali: Kali Churn, Kali Coln, Kali Isis (uga dikenal minangka Kali Windrush), lan Kali Leach.

Asale Kali Thames asale saka jaman Pleistosen, mulane diarani kali enom. Nalika semana wiwit wiwit Wales menyang Clacton-on-sea. Sajrone lelungan kasebut, nyebrang segara Lor dadi tributary Kali Rhine, saiki, kali iki penting banget kanggo pasokan banyu seger. Nalika semana iku minangka salah sawijining sarana komunikasi sing penting lan transportasi antara Westminster lan London sajrone abad kaping XNUMX lan XNUMX.

Salah sawijining rasa penasaran ing kali iki yaiku yen beku sapisan ing taun 1677 lan wiwit iku ora ditindakake maneh. Alesan kanggo iki yaiku kabeh Jembatan London direstrukturisasi lan jumlah lan frekuensi dermaga mudhun, saengga aliran bisa mili kanthi luwih gampang. Kanthi cara iki, kanthi ora nyengkuyung pinggir kali supaya luwih cepet, banyu ing pungkasane beku.

Sumber kali Thames

Kali Thames

Ayo goleki apa sumber, anak sungai lan ambane Kali Thames. Kabeh rute kali kasebut menehi ide babagan sumber kasebut. Ana pirang-pirang kutha sing ngaku minangka papane kali kasebut duwe sumber. Kali Thames asale saka endhas Thames lan Seven spring. Ing wektu paling adhem ing taun iki uga ing wektu sing paling endhek, iku wayahe paling pas kanggo ngunjungi papan iki. Minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo ndeleng kali sing mili ing jejere monumen kasebut.

Fauna kali Thames

Kali iki ora mung misuwur amarga mbagi Inggris dadi rong bagean, nanging uga dikenal kanthi fauna. Ing dasawarsa pungkasan jumlah mamalia sing ngilangi rekor direkam. Masyarakat sing darmabakti kanggo ngrawat lan nglestarikan kewan ndaftar sawetara luwih saka 2000 katon kewan resmi ing dasawarsa pungkasan. Umume kewan sing dideteksi kalebu klompok mamalia fauna ing kali Thames yaiku segel. Uga diklaim yen lumba-lumba lan meh 50 paus ditemokake.

Kabeh tokoh kasebut beda karo 50 taun kepungkur nalika taman kasebut dinyatakake ing pati biologis. Sanajan dipikirake wong nalika lelungan menyang London lan ndeleng Kali Thames, dheweke pancen tetep duwe macem-macem jinis satwa. Contone, ana upacara penghitungan angsa saben taun ing endi kabeh manuk sing apik kasebut diitung bebarengan karo anake lan diteliti klompok medis dokter hewan lan ilmuwan amarga penyakit.

Mburu lan nglumpukake endhog angsa pancen dilarang amarga pasokan manuk kasebut perlu banget kanggo kabeh kegiyatan sing ditindakake mahkota sajrone abad kaping XNUMX. Cacah manuk kasebut disimpen ing pirang-pirang taun sabanjure minangka tradhisi lan cara kanggo nglestarekake spesies iki. Kajaba iku, dheweke menehi kaendahan sing ora bisa dietung kanggo malang iki sing ndadekake dheweke dadi luwih alami. Pangirangan spesies wis nyata wiwit 200 taun kepungkur, sampeyan bisa ndeleng kaping pindho jumlah angsa saiki uga ana. Pamburu ilegal, segawon lan uga polusi kali kasebut dhewe nyuda jumlah pelana.

Polusi lan pengaruh

kali tamesis lan asal usul

Perlu dielingi manawa ana kali sing liwat tengah kutha gedhe lan kena polusi. Kutha kasebut ing kahanan kontaminasi sing maju banget sajrone udakara 70 kilometer saka wilayah Gravesend nganti kunci Teddington wiwit saiki sampel sing ditindakake ing taun 1957 nemtokake manawa ora ana iwak sing bisa urip ing perairan kasebut.

Nalika ora ana level kontaminasi, kali Thames minangka papan sing cocog kanggo ditandur salmon uga iwak liyane, lan mancing ditindakake minangka tradhisi. Nalika kutha saya gedhe lan populasi saya akeh, jumlah sampah sing dicritakake menyang kali uga saya tambah. Wis dibuwang pirang-pirang taun, nanging sawise taun 1800 mula polusi dadi masalah serius.

Kabeh banyu wiwit reget lan ora diobati. Kabeh iki ngasilake panyebaran bakteri sing nyuda oksigen sing ana ing banyu Iki minangka bahan penting kanggo dina iwak lan pangembangan vegetasi akuatik. Kanggo ngenthengake masalah kasebut, proyek direncanakake bisa pulih kali, amarga tuwuhing industri kimia mundhak, sing ndadekake polusi dadi luwih parah. Industri kimia lan perusahaan gas mbuwang kabeh sampah menyang kali utawa nambah polusi.

Dina iki isih reget nanging saiki dadi salah sawijining kali paling resik sing mili liwat kutha. Tugas pemulihan isih angel nanging asil wis dipikolehi.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Kali Thames lan ciri-cirine.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.