Gempa 8,2 ngguncang Alaska lan nyebabake peringatan tsunami

Gempa bumi ing Alaska

Saben dina ana lindhu. Umume kita ora bisa ngrasakake, amarga dheweke ringkih banget saengga ora bisa nggawe kerak bumi, nanging ana liyane sing saliyane lindhu bisa ngaktifake alarm tsunami, mula bisa nyebabake karusakan luwih gedhe. Yaiku kasus sing ngguncang Alaska Dina iki, dina Selasa.

Kanthi gedhene 8,2 derajat ing skala Richter, sing kalebu antara 0 nganti 10, fenomena iki wis direkam dening Survei Geologi AS.

Gempa bumi kasebut, jerone ana 10 kilometer, dideteksi 256 kilometer sisih kidul wetan Chiniak, sawijining kutha ing pesisir barat laut Alaska. Kanggo wayahe, ora rugi keduwung, nanging kaya sing wis dakkandhakake, ana tandha tsunami sing diaktifake lan, nyatane, panguwasa negara kasebut wis meksa wong-wong ing pesisir kanggo golek perlindungan. Kajaba iku, Pusat Peringatan Tsunami Pasifik (PTWC) njaluk supaya dheweke pindhah saka wilayah sing asor.

Perlu dielingi manawa tandha ora ateges kedadeyan iki bakal kedadeyan, nanging kedadeyan kasebut bisa uga kedadeyan. Kaya sing diandharake Kantor Darurat Anchorage, "Tandha tsunami tegese tsunami kanthi banjir gedhe bisa ditindakake utawa wis kedadeyan." Fenomena kelautan kasebut mbebayani banget, amarga gelombang sing diasilake tekan 19 meter; lan sing paling ala dudu, sing paling ala yaiku bisa muncul sawetara jam sawise gempa bumi.

tsunami

Mulane, risikone nyata lan pencegahan penting banget. Dheweke ngerti banget, ora mung ing Alaska, nanging uga ing British Columbia (Kanada), ing pesisir Hawaii lan pesisir Amerika Serikat nganti wates karo Meksiko.

Muga-muga ora ana sing kedadeyan, nanging yen pungkasane kedadeyan, sampeyan bakal dilaporake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.