Gambar sing nggegirisi nuduhake pengaruh global anget ing Arktik

Arktik

Gambar - Timo Lieber

El Arktik Iki minangka salah sawijining wilayah ing donya sing paling nandhang sangsara amarga akibat saka pemanasan global. Contone, ilang es sing digawe anyar-anyar iki amarga kenaikan suhu: Ing Greenland, 3000 gigaton es ilang ing 2016.

Saiki, fotografer Inggris Timo Lieber, ahli njupuk gambar udara, nyedhaki kasunyatan sing nyata iki.

Gambar Arktik

Gambar - Timo Lieber

Gambar iki, sing bisa ngelingake mripat manungsa, minangka pratandha manawa ana prekara sing ora apik. Suhu ing Arktik luwih dhuwur 2 derajat tinimbang biasane, sing bisa uga ora dipikirake kanggo kita, nanging sejatine luwih akeh nganti es kanggo mbentuk platform putih sing padhet, dadi larut.

Kanggo Lieber, iki gambar sing disenengi, amarga kayane "mripat" iki katon mandheg ana apa sing ditindakake.

Ngeculake ing Arktik

Gambar - Timo Lieber

Mangkene kedadeyan nalika lapisan es lemes: potongan cilik sing pungkasan, kajaba ana kahanan sing owah, lebur, sing mundhakake permukaan segara ing saindenging jagad njalari banjir bandhing ing pesisir lan pulau-pulau sing asor.

Ngeculake ing Arktik

Gambar - Timo Lieber

Sanajan tlaga kasebut luar biasa, kasunyatane wiwit ana ing Arktik iku kuwatir, ora mung kanggo manungsa, nanging uga kewan sing manggon ing kono, kayata bruwang kutub. Mamalia iki, metu saka hibernasi, dheweke kudu bisa mlaku ing permukaan sing padhet supaya bisa moro mangsane.

Nalika pemanasan global saya parah, bruwang kutub saya akeh masalah golek lan mburu panganan.

Ngeculake ing Arktik

Gambar - Timo Lieber

Gambar-gambar kasebut, sing sengaja abstrak, kudu nggambarake kedadeyan ing Arktik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.