Gambar perubahan iklim NASA

Lagos-antartida-iklim-perubahan-6

Planet iki dadi panas lan populasi manungsa saya akeh, dadi luwih gampang ing planet iki kanggo ndeleng pangowahan sing ana. Geni sing ngancani musim kemarau, tlaga lan segara sing kuat lan dawa, fenomena meteorologi kayata angin topan utawa tornado sing saya akeh ...

Nanging kakehan kita mikir manawa mung tembung; sing ora kudu mengaruhi kita. Nanging, mikir sing salah, amarga kita kabeh urip ing globe sing padha, lan kabeh, cepet utawa mengko, bakal weruh efek saka pemanasan global ing wilayah kita. Kangge, kita ninggalake sampeyan karo enem foto sing dijupuk NASA sing nuduhake kasunyatan nyata.

Arktik

Ngeculake ing Arktik

Gambar - NASA

Ing gambar iki sampeyan bisa ndeleng manawa wilayah sing ditutupi es sing isih anyar, saiki wis mudhun saka 1.860.000km2 ing wulan September 1984, dadi 110.000km2 ing wulan September 2016. Jinis es iki rentan banget tumrap pemanasan global amarga luwih tipis lan leleh luwih gampang lan cepet.

Greenland

Peleburan awal ing Greenland

Gambar - NASA

Ing kasus tartamtu ing Greenland, umume yen saben musim semi utawa awal musim panas lepen, kali lan tlaga dibentuk ing ndhuwur lapisan es. Nanging, peleburan es wiwit wiwitan banget ing taun 2016, sing nuduhake manawa lebur ing bagean jagad iki mula dadi masalah, lan serius.

Colorado (Amerika Serikat)

Glacier Arapaho ing Colorado

Gambar - NASA

Wiwit taun 1898, Gletser Arapaho ing Colorado wis nyusut paling ora 40 meter miturut ilmuwan.

Lake Poopó, ing Bolivia

Lake Poopó ing Bolivia

Gambar - NASA

Danau Poopó, ing Bolivia, minangka salah sawijining tlaga sing paling dimanfaatake manungsa, sing nggunakake banyu kanggo irigasi. Kekeringan uga dadi salah sawijining masalah, mula dheweke ora ngerti yen bakal bisa pulih.

Segara Aral, Asia Tengah

Segara Aral ing Asia

Gambar - NASA

Segara Aral, dadi danau paling gedhe nomer papat ing donya, saiki… ora ana apa-apa. Wilayah gurun ing kana biasane ana banyu sing digunakake kanggo ngilekake katun lan tanduran liyane.

Lake Powell, ing Amerika Serikat

Kekeringan ing Powell, Arizona lan Utah

Gambar - NASA

Kekeringan sing dawa lan suwe ing Arizona lan Utah (Amerika Serikat), uga penarikan banyu, nyebabake penurunan tingkat banyu ing tlaga iki. Ing wulan Mei 2014, tlaga iki duwe kapasitas 42%.

Yen sampeyan pengin ndeleng iki lan gambar liyane, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.