La Niña bisa teka ing musim gugur lan nyebabake kahanan iklim

Sing wedok

Sawise El Niño, antagonis teka: Sing wedok, yaiku fenomena alam sing adhem banyu ing Pasifik lan ngowahi iklim global ... nanging kanthi cara sing beda. Kapan bisa teka? Miturut NOAA, ana kemungkinan 75% pola cuaca iki bakal tuwuh ing musim gugur.

Suhu permukaan Pasifik cedhak khatulistiwa bisa luwih murah tinimbang 0,5ºC, saengga luwih milih pembentukan badai ing Atlantik.

La Niña minangka fenomena sing, ora kaya El Niño, ora mbebayani kaya sing sampeyan kira, nanging apa sing nyebabake iku penting banget. Ora kuat banget, nanging sampeyan kudu siyap. Ing Pasifik, dheweke bakal adhem lan adhem sing adhem, lan iku dadi masalah kanggo para lokal sing udan pungkasan durung nate ditemokake, kayata California. Saliyane, lan kaya sing wis dakkandhakake ing wiwitan, ing Atlantik bakal ana kegiatan topan sing luwih gedhe, sing bisa uga tekan Spanyol, nanging ora dingerteni udan bakal luwih dhuwur tinimbang umume ing Asia, Australia lan uga ing Afrika Selatan.

Apa La Niña bisa diprediksi? Kasunyatane ora, nanging wis dingerteni manawa saben 2 utawa pitung taun bisa ditampilake, ora mesthi sawise El Niño, nanging miturut cathetan sejarah, kemungkinan nambah nalika dheweke wis kuwat lan kuat, kaya saiki iki.

Topan ing Atlantik

Lintasan Topan ing Samodra Atlantik. Gambar - NASA.

Kaya sing bisa dingerteni, sanajan kabeh diwiwiti ing wilayah tartamtu ing planet iki, nyatane duwe pengaruh global, ngasilake ing kabeh papan sawetara perubahan iklim sing ora bisa lan ora kudu diabaikan. Sampeyan kudu siyap karo apa sing bakal kedadeyan, yen ngono.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.