Bisa uga ana letusan gunungapi ing jagad sing luwih anget

Jeblugan gunung geni

Wiwitane kita bisa mikir manawa letusan gunungapi ora ditemtokake dening perubahan iklim ing planet sing dadi tuan rumah kita, nanging miturut panliten sing diterbitake jurnal ilmiah 'Geologi' ngandhakake lebur glasier mengaruhi kegiyatan gunung geni.

Nanging, piye carane Kanggo nindakake kesimpulan kasebut minangka menarik kaya dramatis mriksa awu vulkanik Islandia, sing disimpen ing endapan endapan gambut lan tlaga. Mula, dheweke bisa ngenali periode kegiyatan vulkanik antarane 4500 lan 5500 taun kepungkur.

Ing wektu kasebut, ana penurunan suhu sing signifikan, sing nyebabake gletser tuwuh kanthi cepet. Kasunyatan kasebut bisa "ngiyatake" gunung geni kasebut. Nanging, Nalika planet iki dadi panas maneh, jeblugan gunung vulkanik saya saya tambah.

»Nalika gletser surut, tekanan ing permukaan Bumi suda. Iki bisa nambah leleh jubah, uga mengaruhi aliran lan jumlah magma sing bisa didukung kerak, 'jelas Profesor Ivan Savov saka Universitas Leeds, sing minangka salah sawijining panulis panliten kasebut.

Gunung geni Tungurahua

Sing paling nggumunake yaiku sanajan ana owah-owahan cilik ing tekanan permukaan bisa ngowahi kemungkinan jeblugan gunung geni ditutupi es. Siji alesan maneh kanggo njupuk langkah apa wae sing dibutuhake kanggo nyegah suhu rata-rata global mundhak luwih saka 2 derajat Celcius ing pungkasan abad kasebut.

Yen ora nindakake apa-apa, cairan cair ora mung bakal ninggalake kita tanpa lereng ski sing apik, saiki, kita bisa ngrasakake saben musim salju, nanging saliyane kudu digunakake kanggo urip kanthi kahanan garing lan banjir, kita uga kudu nindakake perkara sing padha karo letusan kasebut vulkanik, soko sing bisa dadi luwih rumit.

Kanggo maca panelitian lengkap, sampeyan bisa klik ing kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.