Apa sing bakal kedadeyan yen badai surya nyerang Bumi?

Badai surya

Saiki kita gumantung karo listrik kanggo kabeh perkara, mula bisa uga kita kudu mikir apa bisa urip kanthi normal yen ana badai surya sing nggegirisi Bumi. Bakal rumit, bener? Sanajan untung ora ana indikasi manawa kedadeyan kaya mengkene bakal kedadeyan ing sawetara taun ngarep, presiden Amerika Serikat, Barack Obama, wis wiwit njupuk tindakan pencegahan.

Nanging kenapa? Apa sing bakal kedadeyan ing Bumi yen badai surya nyerang?

Planet kita "dilindhungi" kanthi garis-garis kahuripan sing katon saka tengah nganti tekan wates ing endi angin surya. Baris kasebut diarani Medan magnet Bumi utawa lapangan geomagnetik. Iki bakal ganti suwe saya suwe amarga konsekuensi gerakan paduan wesi cair sing ditemokake ing inti njaba planet iki. Mengkono, cagak sisih lor obah, sanajan alon-alon nganti ora meksa supaya kita ora sering nyetel kompas. Kasunyatane, kanggo loro cagak kasebut bisa dibalik, atusan ewu taun kudu kliwat.

Kepiye srengenge? Raja lintang kita nyedhiyakake cahya lan anget, uga tontonan kaendahan sing ora padha: Lampu Lor. Nanging kala-kala ana badai srengenge, tegese bledosan kedadeyan ing swasana srengenge, partikel energik sing metu saka medan magnet. Iki minangka fenomena sing ora bisa dihindari, nanging bisa diprediksi bakal nyuda kerusakan.

lemah

Yen ana kedadeyan kaya ngono, Kabeh sistem posisi global (GPS), Internet, telephony, lan sistem elektronik liyane bakal kena pengaruh. Ringkesane, kita bakal nemoni akeh masalah kanggo terus urip, sanajan ora bakal sepisanan. Pungkasan yaiku ing taun 1859, sanajan nalika semana durung duwe Internet utawa GPS, bubar (ing taun 1843) jaringan telegraf digawe lan ngalami sawetara potongan.

Yen kedadeyan saiki, kerusakan bakal luwih penting.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.