Apa Amazon bisa bertahan saka perubahan iklim?

Desa ing amazon

Amazon minangka salah sawijining papan sing paling penting ing planet Bumi, yen ora paling penting, kanggo urip. Minangka omah saka alas prawan paling gedhe ing saindenging jagad, tetanduran saben dina nyerep karbon dioksida lan ngusir oksigen, gas sing dibutuhake banget supaya tetep urip. Nanging, Apa bisa tahan saka perubahan iklim?

Ing dekade pungkasan, deforestasi ditindakake kanthi cepet. Tambahing populasi tegese dalan dibangun lan kebon pertanian digawe ing wilayah sing nganti saiki kalebu alam ijo. Nanging, Kajaba iku, nalika planet iki dadi panas, rezim udan saya malih, nggawe resiko dadi taneman.

Sajrone wulan April, udan deres banget nganti nyebabake karusakan gedhe: kali Mulato, Mocoa lan Sangucayo ora mung kebanjiran (Departemen Putumayo, Kolombia) nyebabake 300 wong ilang nyawane, nanging wis ngiwa 30 kulawarga tanpa rezeki sajrone nem wulan Amarga koleksi kacang Amazon wis mudhun 80%, miturut Analiz Vergara, saka Unit Koordinasi Amazon (WWF LAC) dadi Green Efe.

Episode kasebut bisa kedadeyan luwih asring mbesuke, sanajan ora mung episode kasebut. Suhu ing Amazon samesthine bakal munggah 3ºC ing pungkasan abad iki, sing bakal nyebabake pangowahan siklus sing ngatur iklim Amerika Selatan. Akibate akeh: spesies punah, nambah kobongan alas, kahanan garing lan banjir.

Deforestasi ing Amazon

Apa Amazon bakal bertahan saka perubahan iklim? Gumantung saka manungsa. Yen dijaga kanthi apik, ora bakal ana masalah, nanging yen terus deforestor, mesthine bakal akeh masalah nalika ngrusak karusakan sing wis ditindakake lan saiki.

Yen kita ngelingi manawa alas iki minangka salah sawijining sing menehi urip kanggo kita kabeh, mula kudu njupuk langkah-langkah kanggo ngreksa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.