Amerika bisa entek glasier ing pungkasan abad kasebut

Gletser ing taman Amerika Serikat

Nalika Presiden Amerika Serikat, Donald Trump, ora precaya karo pemanasan global, glasier negarane wis lebur. Saka 150 gletser sing ana ing Montana's Glacier Park ing pungkasan taun XNUMX-an, dina iki mung ana 26 sing wis ilang 85% jisime ing setengah abad kepungkur.

Gunggunge ngilang meh cedhak, saengga kita bisa ngirim kabar sedih iki mung sawetara taun.

Sinau gletser penting banget, wiwit iku minangka barometers stabil kanggo pangowahan jangka panjang ing Bumi amarga ora reaksi tren iklim tahunan. Ing babagan iki, peneliti Survei Geologi Amerika Serikat (USGS) Daniel Fagre, ujar manawa "sampeyan ngerti manawa ana tren jangka panjang nalika kabeh gletser lebur utawa tuwuh bebarengan."

Taman Glacier kanthi jarak 4100 kilometer persegi duwe glasier luwih saka 12.000 taun. Gletser sing ilang amarga asil kenaikan suhu ing planet iki lan paningkatan frekuensi presipitasi banyu ing ngarep salju ing taman.

Glaciers Montana

Miturut ahli geologi, Amerika Serikat bakal kelangan kabeh glasier ing pungkasan abad iki, mung kari wong-wong ing Alaska, sing ana ing ndhuwur paralel kaping 48. Kangge, Presiden Trump katon ora nggatekake peringatan para ilmuwan, sing rencana mundur saka Perjanjian Iklim Paris babagan perubahan iklim.

Presiden kasebut yakin manawa peraturan lingkungan minangka remake pembangunan ekonomi, mula dheweke miwiti kajian babagan langkah-langkah kontrol emisi sing disetujoni dening Barack Obama, sing janji bakal nyuda emisi antara 26 lan 28% gegayutan karo nganti taun 2005.

Kanggo ngerteni luwih lengkap, coba klik ing kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.