Amerika Serikat bisa ngalami kenaikan 2ºC sadurunge planet liyane

Patung Liberty

Amerika Serikat bisa ngalami kenaikan 2 derajat Celsius utawa luwih sawetara taun luwih dhisik tinimbang planet liyane, nalika nggawe ing negara pisanan sing konsekuensi saka perubahan iklim bakal ditemokake sadurunge.

Iki dicethakaké ana ing panaliten sing diterbitake jurnal PLOS One, sing ditindakake dening Raymond Bradley lan Ambarish Karmalkar, saka Universitas Amherst, sing ngelingake manawa gunggunge 48 negara bagian bakal ngluwihi alangan Celcius loro derajat sadurunge tekan taun 2050.

Simulasi komputer, sing nimbang suhu sing direkam ing wulan Desember taun kepungkur, prédhiksi kasebut wilayah saka New York nganti Boston, sing paling akeh pedunung ing sisih lor sisih lor negara kasebut, bisa ndhaptar angka 3 derajat yen suhu rata-rata global mundhak 2ºC. Rong derajat Celsius minangka "penghalang" sing diucapake para pimpinan kanthi mlebu Perjanjian Paris, nanging yen terus, dheweke bisa uga bisa diatasi.

Peta suhu global sing digunakake peneliti minangka referensi ndeteksi overheating gedhe banget ing sawetara wilayah ing planet iki, utamane ing wilayah sing adhem kayata Arktik. Ing kana, suhu musim gugur pungkasan luwih saka 20ºC ing sadhuwure biasane didaftar. Sanajan dheweke dudu siji-sijine sing ngalami musim panas tinimbang umume.

Iki nuduhake sepira cepet suhu bisa munggah 2ºC ing Amerika Serikat.

Gambar - Ambarish V. Karmalkar lan Raymond S. Bradley

Amerika Serikat wétan lan Kanada, Australia kidul, lan macem-macem wilayah China lan Mongolia uga ngalami kenaikan suhu sing signifikan. Peneliti ngelingake manawa »prabédan suhu ing antara massa darat lan samodra bakal nyebabake sawetara wilayah ing belahan langit sisih lor ngalami pemanasan sing luwih gedhe tinimbang planet ing sakabehane".

Sampeyan bisa maca sinau lengkap Kene (Ana ing basa Inggris).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.