4 penasaran babagan pemanasan global

Anget global

El anget global saiki minangka salah sawijining ancaman paling gedhe sing ditindakake manungsa sajrone pirang-pirang ewu taun kepungkur. Iki minangka masalah, kanthi paradoks, kita wis nambah parah lan awake dhewe saya parah karo rutinitas saben dinane, yaiku nggunakake mobil, deforestasi utawa polusi.

Sabanjure aku arep ngandhani 4 penasaran babagan pemanasan global supaya sampeyan luwih ngerti kahanane sing serius.

Thaw

Thawing minangka salah sawijining efek paling anget saka pemanasan global, lan ora mung amarga kabeh banyu sing cair mlebu ing segara, nyebabake level munggah, iku ndadekake urip angel banget kanggo kewan sing urip ing ekosistem kasebut, kaya bruwang kutub.

Lan kaya-kaya ora cukup, nalika es lebur, awak-awak sing ora duwe nyawa katon, Penyakit Menular sing Dikira Punah Bisa Mbukak.

Banjir

Telulas saka limalas kutha sing paling penting ing jagad iki dununge sawetara meter (lan uga sentimeter) saka permukaan segara. Alexandria, California, New York, lan liya-liyane, duwe resiko banjir gedhe banget, sing bisa nganti rong meter miturut NOAA.

Ilang saka tlaga

Supaya adoh, 125 tlaga Arktik wis ilang minangka efek pemanasan global. Lan permafrost sing ana ing sangisore wis lebur, kanthi tlaga kasebut diserap lemah. Kewan sing urip ing perairan kasebut duwe risiko bakal punah.

Banyu coklat

Amarga suhu rata-rata global mundhak, tlaga bakal wiwit duwe bahan organik, kayata ganggang. Akibate, tanduran sing urip ing jerone bakal wiwit ilang amarga ora ana sunar srengenge. Yen nindakake, kewan sing mangan kudu adaptasi lan bisa digunakake kanggo mangan barang liyane yen pengin urip.

Kekeringan parah

Pemanasan global minangka masalah sing nyebabake kita kabeh. Yen kita ngurus planet iki, akibate ora ekstrim banget.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juanjo Castro Rios ngandika

    Sapa sing nulis iki? Dheweke dudu meteorologi, ta? Dudu ahli klimatologi, bener? Dheweke ora bakal sinau fisika ing urip uga ora bakal ngalami Fakultas Ilmu Lingkungan apa wae. Aku ora kaget yen sapa sing ora kudu ngerti apa-apa bab iki duwe pendapat kaya dheweke. Peneliti kudu nyritakake kasunyatane, tanpa dihiasi karo prekara-prekara sing durung kabukten, utawa miturut panemuku, ora bisa dituduhake. Akeh sing nggawe crita horor, mesthine sing njaga minat lan nglindhungi dana, kayata akeh LSM, sing njupuk 150 yuta taun kepungkur kanggo sinau sing ora masuk akal. Nanging ing Meteorologiaenlared? Dheweke ora kudu lunga ing papan sing ora dingerteni, utawa paling ora ujar sapa sing menehi tandha babagan artikel kasebut, apa sumbere utawa nemokake manawa ana pendapat pribadi, mula kita bisa mbusak saka favorit.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Juanjo.
      Sampeyan bener: sumber ora ana. Aku mung sijine.
      Nyuwun pangapunten bilih mboten narik minat panjenengan.
      A Salam.