2017 bakal dadi anget, nanging ora bakal dadi rekor

Termometer

Kita miwiti taun anyar. Buku kosong anyar dibukak kanggo kita ngisi ilusi, pangarep-arep, keputusan lan momen, apik lan uga ora apik. Minangka gegayutan karo meteorologi, bakal dadi taun sing anget Miturut ramalan Inggris Met Office (UK Met Office), nanging ora bakal dadi rekor amarga bisa ing 2016.

Peningkatan suhu minangka akibat saka emisi gas omah kaca sing saya dhuwur, saben taun anyar mlebu dhaptar sing paling panas sing direkam.

Suhu global ing 2017 bisa antara 0,63 lan 0,87ºC ing sadhuwure rata-rata jangka panjang (periode 1961-1990) 14ºC, kanthi perkiraan pusat 0,75ºC. Nggunakake rata-rata jangka panjang 1981-2003 14,3ºC, kisaran ramalan antara 0,32 lan 0,56ºC kanthi perkiraan pusat 0,44ºC, dadi salah sawijining taun paling anget ing sawetara taun kepungkur.

"Prakiraan iki, sing nggunakake supercomputer anyar Met Office, nambah bobot prediksi sadurunge yen 2017 bakal anget banget ing saindenging jagad, nanging ora bisa ngluwihi 2015 lan 2016," ujare Profesor Adam Scaife, Kepala Prakiraan jangka panjang ing Met Kantor Rong taun kepungkur iki dadi sing paling apik wiwit taun 1850, ora mung amarga tambahan pemanasan El Niño, nanging uga amarga nambah emisi gas omah kaca, kayata karbon dioksida utawa metana.

Gambar - Kantor Met

Sanajan angel ngerti persis apa sing bakal kedadeyan ing jangka menengah lan jangka panjang, sinau lan nganalisa data lan njupuk faktor-faktor sing nyebabake iklim, kayata fenomena El Niño lan La Niña, para ilmuwan ngerti manawa ing taun iki mentas diluncurake dadi salah sawijining rekaman paling global sing paling apik.

Sampeyan bisa maca ramalan lengkap Kene (ing basa Inggris).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.